1. Yeni kaydedilen, yenilenen yada transfer edilen yada Registrant irtibat bilgileri değiştirilen bir Domain adı 60 gün süresince başka bir yere transfer edilmesi Registry tarafından reddedilmektedir. Ayrıca Domain adınızın bitiş tarihi aşmamış ve Redemption Grace Period yada Pending Delete durumunda olmamalıdır.

2. Transfer öncesi mevcut kaydedicinizden transfer kodunu alın. Domain Transfer Kilidi(Theft Protection/Hırsızlık Koruması) ve Whois Gizliliği inaktif/pasif edilmelidir. Bu işlemi yaptığınızdan emin olmak için Whois sorgulama yaptığınızda "Domain Status: OK" görmeniz gerekmektedir.

Bizden başka yere transfer edeceğiniz Domain adınızın transfer kilidini kaldırmak için;

  • Buraya tıklayarak Domain Kontrol Panel'inize giriş yapınız. Kullanıcı adı sisteme kayıtlı email adresiniz olup şifrenizi bilmiyorsanız 'Şifrenizi mi Unuttunuz ?' yazan linke tıklayarak şifre talebinde bulunabilirsiniz.
  • Giriş yaptıktan sonra sayfa üzerindeki Domaine Git(Jump to Domain) yazan kutuya Domain adınızı yazıp yanındaki butona tıklayınız.
  • Açılacak Domain yönetim sayfasındaki Theft Protection(Hırsızlık Koruması) ve Privacy Protection(Gizlilik Koruması) linklerine tıklayarak açılacak pencereden Pasif Yap(Disable)'ı seçip onaylayınız.

Domain adınızda kalan tüm süre aktarılacak, bir kayıp olmayacaktır. Domain adının son kullanma tarihi de bir yıl uzatılmış olacak. Bununla birlikte, Domain adınızın eski kaydedicinizde süresinin dolması ve onunla yenilemeniz durumunda, Domain adınızın önceki bitiş tarihi sonrası 45 gün içinde transfer etmemenizi öneririz. Aksi durumda Domain bitiş tarihinize 1 yıl eklenmeyecek ve önceki kaydedicinize ödediğiniz yenileme ücretini kaybetmiş olursunuz.

1. Buraya tıklayarak Domain Kontrol Panel'inize giriş yapınız. Kullanıcı adı sisteme kayıtlı email adresiniz olup şifrenizi bilmiyorsanız 'Şifrenizi mi Unuttunuz ?' yazan linke tıklayarak şifre talebinde bulunabilirsiniz.

2. Giriş yaptıktan sonra sayfa üzerindeki Domaine Git(Jump to Domain) yazan kutuya Domain adınızı yazıp yanındaki butona tıklayınız.

3. Açılacak Domain yönetim sayfasındaki İletişim Detayları(Contact Details) linki ile Domain adının irtibat bilgilerini(whois) değiştirebilirsiniz.

UYARI-1: Whois bilgilerindeki Organizasyon, Ad ve Soyad, Email bilgilerinin değiştirilmesi durumunda, eski ve yeni Registrant email adresinize gönderilecek doğrulama emailerindeki bağlantıya tıklayarak değişikliğe onay vermeniz ICANN kuralları gereği zorunludur.

UYARI-2: Domain Kontrol Panel'inizde sağ üst köşedeki ikona tıklayarak Hesabınız & Güvenlik(Your Accoun & Security) > Profil Düzenle(Edit Profile) menüsünden genel kullanıcı giriş bilgilerinizide güncellemeyi unutmayınız.

Domainlerin kaydediciler arası transfer edilebilmeleri için uygun olması gereken koşullar(yukarıda belirtilmiştir) ve dogru olması gereken bir transfer şifresi (authcode) gerekmektedir. Bu kodu öğrenmek/değiştirmek için:

1. Buraya tıklayarak Domain Kontrol Panel'inize giriş yapınız. Kullanıcı adı sisteme kayıtlı email adresiniz olup şifrenizi bilmiyorsanız 'Şifrenizi mi Unuttunuz ?' yazan linke tıklayarak şifre talebinde bulunabilirsiniz.

2. Giriş yaptıktan sonra sayfa üzerindeki Domaine Git(Jump to Domain) yazan kutuya Domain adınızı yazıp yanındaki butona tıklayınız.

3. Açılacak Domain yönetim sayfasındaki Alan Adı Güvenlik Kodu(Domain Secret) linkine tıklayınız.

1. Buraya tıklayarak Domain Kontrol Panel'e giriş yapınız. Kullanıcı adı sisteme kayıtlı email adresiniz olup şifrenizi bilmiyorsanız 'Şifrenizi mi Unuttunuz ?' yazan linke tıklayarak şifre talebinde bulunabilirsiniz.

2. Giriş yaptıktan sonra sayfa üzerindeki Domaine Git(Jump to Domain) yazan kutuya domain adınızı yazıp yanındaki butona tıklayınız.

3. Açılacak Domain yönetim sayfasında Yenile(Renew) butonuna tıklayarak domain bitiş tarihinizi uzatabilirsiniz.

1. Buraya tıklayarak Domain Kontrol Panel'e giriş yapınız. Kullanıcı adı sisteme kayıtlı email adresiniz olup şifrenizi bilmiyorsanız 'Şifrenizi mi Unuttunuz ?' yazan linke tıklayarak şifre talebinde bulunabilirsiniz.

2. Giriş yaptıktan sonra sayfa üzerindeki Domaine Git(Jump to Domain) yazan kutuya domain adınızı yazıp yanındaki butona tıklayınız.

3. Açılacak Domain yönetim sayfasında İsim Sunucuları(Name Servers) linkine tıklayarak name server adreslerinizi eğiştirebilirsiniz.

Hosting işlemlerini cPanel'inizden yapabilir ve cPanel'inize https://domainadınız/cpanel adresinden erişebilirsiniz.

Dosyalarınızı ister bir FTP programını kullanarak(buraya tıklayarak FileZilla adlı FTP programını indirip kullanabilirsiniz), isterseniz Hosting Kontrol Panelinizdeki Dosya Yöneticisi(File Manager) ile web alanınıza yükleyebilirsiniz. Dosyalarınızı web alanınızdaki public_html dizini içine aktarmalısınız. Ana sayfanızın adı index.htm, index.html yada index.php olmalıdır.

cPanel'inizde E-posta Hesapları menüsünden bir POP3 email hesabı oluşturabilir, oluşturduklarınızı silebilir, kota yada şifrelerini değiştirebilirsiniz.

Kullandığınız mail programına email hesaplarınızı eklerken ayarları aşağıdaki gibi tanımlamanız gerekmektedir:

Hesap Adı(Kullanıcı Adı): emailadi@domainadınız
Gelen/Incoming(POP3/IMAP) ve Giden/Outgoing(SMTP) Mail Server: mail.domainadınız.com (domainadınız.com yerine kendi Domain isminizi yazınız)
SMTP Port: 465
POP3 Port: 995
IMAP Port: 993
Sunucum kimlik dogrulamasi gerektiriyor (My server requires authentication) seçenegi isaretli olmalidir.
Güvenli Parola Kimlik Doğrulaması (SPA - Secure Password Authentication) kullanılarak oturum açılsın: HAYIR (Normal parola)
Bu sunucu şifreli bir bağlantı (SSL) gerektirir: EVET (Baglanti türü: SSL/TLS)

Not: Bir Hosting hesabınız olmaksızın Domain Kayıt ile birlikte sağladığımız ücretsiz email hizmetinden yararlanıyorsanız POP Server: pop.domainadınız IMAP Server: imap.domainadınız SMTP Server: smtp.domainadınız ve SMTP Port: 587 olarak ayarlanmalıdır.

Mail programınızda bağlantı tipini POP3 yada IMAP seçebilirsiniz. Tercih sizin olup aşağıda aralarındaki farklar detaylı olarak açıklanmıştır:

• IMAP'ta, POP3'ten farklı olarak email mesajları cihazınıza(bilgisayar, cep tel vd.) indirilmez, sunucu üzerinde kalır. Örneğin bir mesajı okuyup çöpe attığınızda sunucu üzerindeki çöp kutunuza aktarılır ve çöpü boşalttığınızda mesaj posta kutunuzdan silinir. Bu işlemlerde Internet'e sürekli bağlı olmanız gerekir. Aksi durumda posta kutularınızdaki hiçbirşeyi göremezsiniz.

• IMAP ile herhangi bir yerdeki tüm cihazlardan posta kutularınızdaki emaillerinizi aynı anda görebilirsiniz. POP3'te ise mesajlar cihaza indirilir ve sadece o cihazda bu mesajları(Internet'e bağlı olmaksızın) görebilirsiniz. Yani IMAP çok kullanıcıyı destekler. Bir kullanıcının yaptığı değişiklik eş zamanlı olarak diğer oturum açmış kullanıcı tarafından da görülebilir.

• POP3'te aynı IP'den saatte 45 bağlantı yapabilirken, IMAP'ta bu sınır yoktur.

• IMAP'ta boyutu büyük mesajları indirmek için zaman harcamazsınız. Fakat gönderilen mesajlar iki kere işlenir. 1- İstemciden sunucuya SMTP yoluyla 2- Mesajın "Gönderilen Öğeler"e işlenmesi amacıyla posta kutusuna IMAP4 protokolüyle geri yollanır.

• IMAP'ın bir diğer dezavantajı tüm email mesajlarının(gelen, giden, çöpe atılan, taslak vb.) posta kutularınızda birikmesidir(silinmediği sürece). Bu daha fazla web alanı kullanmanıza neden olur.

Bilgisayarınızdan uzak olduğunuz zamanlar Webmail ile web üzerinden email alabilir yada gönderebilirsiniz. Webmail'e https://domaınadınız/webmail adresinden bağlanabilirsiniz.

cPanel'inizde MySQL Veritabanları menüsün veri tabanınızı oluşturabilir ve ona kullanıcı ekleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz veri tabanlarınızı cPanel ana sayfanızdaki phpMyAdmin ile yönetebilirsiniz.

1. Taşınacak WordPress dosyalarının bulunduğu Hosting'inizdeki cPanel'inize giriş yapınız ve cPanel >> Dosya Yöneticisi >> public_html >> Tümünü Seç >> Sıkıştır >> Compress Files'a tıklayarak zip arşiv dosyasını oluşturunuz ve üzerine tıklayıp İndir'e tıklayınız.

2. cPanel >> phpMyAdmin menüsüne gidiniz ve sol köşeden veri tabanınızın üzerine tıklayınız. Ardından Dışa Aktar'a ve sonra Git'e tıklayarak veri tabanı(sql) yedeğinizi indiriniz ve yedek alma işlemini tamamlayınız.

3. Bizden satın aldığınız Hosting ile sağlanan cPanel'inize giriş yapıp cPanel >> MySQL Veritabanı Sihirbazı menüsüne gidiniz. Veri tabanı adı, veri tabanı kullanıcı adı ve şifresi belirtip Tüm Ayrıcalıklar kutusunu işaretleyerek veri tabanınızı oluşturunuz.

4. cPanel >> phpMyAdmin menüsüne gidiniz ve sol köşeden veri tabanı adınızın üzerine tıklayınız. Ardından İçe Aktar'a tıklayınız ve bilgisayarınıza indirdiğiniz SQL yedek dosyasını seçiniz ve Git'e tıklayınız.

5. cPanel >> Dosya Yöneticisi >> public_html >> Yükle'ye tıklayınız ve zip arşiv dosyanızı yükleyiniz. Yüklenen dosyanın üzerine tıklayarak Çıkart >> Exract Files'a tıklayınız(sonra zip dosyasını siliniz).

6. Dosya Yöneticisi'nde Wp-config.php dosyasını seçiniz ve Düzenle'ye tıklayınız. Veri tabanı Adı, kullanıcı adı ve şifresini güncelleyip Değişiklikleri Kaydet'e tıklayarak taşıma işlemini tamamlayınız.

1. cPanel >> phpMyAdmin menüsüne gidiniz.

2. Veri tabanı adınızın üzerine tıklayınız.

3. x_users tablosuna tıklayınız(x yerine başka bir isim yazar)

4. Açılan sayfada WordPress yöneticilerinizin kullanıcı adları yazar. Şifresini değiştirmek istediğiniz kullanıcının(ör: admin) yanındaki Edit(Düzenle) linkine tıklayınız.

5. user_pass yazan alana aşağıdaki kodu yazıp sağ alt köşedeki Git'e tıklayınız:

$P$BVQ1pKnnVF88u7RFGifBwwXcdeWhcN0

Yeni WordPress giriş şifreniz turkwebhosting olacaktır. Giriş sonrası WordPress yönetim panelinizden şifrenizi değiştirmeyi unutmayınız.